На 6 септември -  Денят на Съединението на Княжество България

...
На 6 септември -  Денят на Съединението на Княжество България
Коментари Харесай

Шест старозагорски села празнуват в Деня на Съединението - 6 септември

На 6 септември -  Денят на Съединението на Княжество България и Източна Румелия, шест старозагорски села означават празника си - Сладък бунар, Оряховица, Пряпорец, Малко Кадиево, Змейово и Стрелец.

Празничната стратегия в с. Сладък бунар стартира от 10.00 часа на площада в селото и дава обещание разнородни занимания с Детски танцов отбор „ Броеничка “, фолклорна групировка „ Радост “, кулинарна маса, галерия на старинни оръжия и благотворителен базар.
-->
В Оряховица формалното начало на празника „ Да пеем и играем под небето на България “  е от 11.00 часа с песни и танци на центъра със самодейната група на селото – „ Гайтан “, рецитал на патриотични стихотворения, отдадени на Деня на Съединението и свършек с празнично хоро.

Точно в 12.30 часа,  на празник канят и село Пряпорец, където хора ще се вият с фолклорен отбор „ Загоре “, който дава началото на програмата.

В 18.00 часа, в село Змейово ще се организира съпътстваща стратегия към юбилейното петнадесето издание на Празника на пелина. Ще бъде отслужен молебен за богата годишна продукция, а най-хубавите лозари и майстори на змейовския пелин ще получат грамоти. Участие в празника ще вземат самодейците от читалището, както и мъжка фолклорна група „ Тракиец “. Ваня Бонева, докторант в Аграрен факултет на Тракийски университет, ще показа дисертационния си труд, обвързван с лечебните растения, употребявани за изработката на натрапен пелин.

Денят приключва с празнична стратегия в с. Малко Кадиево от 18.30 часа с отбор „ Загоре “ и Детско-юношески национален хор „ Жарава ” при НЧ " Родина - 1860 ", както и певческата група към читалището - „ Житен клас “.

По мотив деня на Съединението, на 8 септември, от 18.00 часа, в село Стрелец също канят на празник. Гостите на селото ще имат опция да се насладят на възстановка на исторически моменти от клуб „ Любителите на историческо оръжие – Поп Минчо Кънчев “. Музика и танци ще издигнат настроението със състав „ Радост “, редица самодейни сформира и ансамбли, както и отбор „ Загоре “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР